Sposób wyłączenia odnawiania zależy od tego, gdzie została wykupiona subskrypcja (bezpośrednio u nas, w App Store firmy Apple czy w Sklepie Google Play). Poniżej znajdziesz kroki właściwe dla Twojej sytuacji:
Jeśli subskrypcja została kupiona w App Store firmy Apple:
- Otwórz aplikację Ustawienia
- Dotknij swojego imienia i nazwiska
- Dotknij pozycji „Subskrypcje”
- Wybierz subskrypcję Vocal Image
- Dotknij opcji „Anuluj subskrypcję”, aby wyłączyć automatyczne odnowienie po zakończeniu bieżącego okresu rozliczeniowego
Jeśli subskrypcja została kupiona w Sklepie Google Play:
- Otwórz Sklep Google Play
- Dotknij ikony profilu w prawym górnym rogu, a potem „Płatności i subskrypcje”
- Dotknij „Subskrypcje”
- Znajdź subskrypcję, którą chcesz anulować
- Dotknij „Anuluj subskrypcję”